//
you're reading...
Gossip

UMNO Selangor pecah 4 kem

Kedatangan PRU 13 pada bila-bila masa mulai sekarang semakin menegangkan pergelutan tempat oleh empat Kem UMNO Selangor. KLd difahamkan UMNO Selangor kini secara jelas telah terpecah kepada kem Noh Omar, Timb. Pengerusi UMNO Selangor, kem Datuk Seri Mohd Zin Mohamed, Koordinator BN Selangor, kem Datuk FD Iskandar Ahli UMNO yang juga CEO Glomac dan kem Tan Sri Rozali, Bendahari UMNO Selangor.

Menurut sumber rapat KLd, Zin lebih rapat dan boleh menjadi calon kegemaran Najib, manakala Noh Omar pula lebih mesra degan kem Muhyiddin Yassin. Sebelum ini khabar angin tentang calon korporat iaitu FD Iskandar juga telah tersebar sebagai salah seorang calon PM untuk kerusi MB Selangor yang akan datang.

Najib dikatakan ingin memastikan calon untuk MB Selangor mesti mempunyai kritirea mantap setanding dengan status Tan Sri Khalid yang pakar dalam hal ehwal ekonomi. Maka calon-calon seperti Noh Omar dan Tan Sri Rozali mungkin bukan dilihat calon favourate apata lagi Noh dilihat begitu rapat Muhyiddin.

Namun demikian, senarai Najib itu ditentang oleh UMNO Selangor yang mana UMNO Selangor mahukan Noh Omar atau Rozali, namun pada masa yang sama, reputasi Rozali telah tercalar teruk dikalangan rakyat Selangor dan ahli UMNO sendiri apabila beliau dilihat gagal sebagai ketua syarikat Syabas dalam menangani isu air di Selangor.

Mana satukah diantara 4 kem ini yang akan berjaya melobi Najib. Sama-sama kita nantikan. – KLd

Advertisements

About KLdaily

Paparan Berita, Pendapat, Rakaman Fakta, Gossip - Politik dan Sosial

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Advertisements
%d bloggers like this: